Spørsmål og svar (FAQ)

Her vil du finne svar på ofte stilte spørsmål.

Q: Hva kan monteres på fellesarealer / garasje / balkong etc..?

Hvis du ønsker å montere, kobles på eller på annen måte påbygge noe på Sameiets fellesarealer eller fasade (inkludert garasjen, balkong etc.) vurder om det går i hop med sameiets vedtekter, spes § 4.2.3 og § 6. Hvis du er i tvil henvend deg til Styret. Dette vil gjøre at vi unngår uheldige situasjoner hvor noe må demonteres. Hvis du er i tvil send en søknad først og vent på godkjenning.

Q: Det er en feil eller skade på leiligheten min. Hva gjør jeg?

A: Da må du kontakte Selvaag Bolig ASA ved å sende en e-post til reklamasjoner@selvaagbolig.no

Oppgi navn, adresse, tlf.nr, hva saken gjelder og dokumenter gjerne med bilder.

Q: Jeg har problemer med TV-kanaler/internett. Hva gjør jeg?

A: Telenor (Canal Digital) kan kontaktes på

Telefon: 915 06 900, åpningstider 08.00-23.00

Web: kabel.canaldigital.no/hjelp/
Facebook: facebook.com/CanalDigitalKabel
YouTube: youtube.com/CanalDigitalKabel

Q: Jeg har et spørsmål vedrørende en faktura eller felleskostnader!

A: OBOS er forretningsfører og tar seg av fakturering. Spørsmål kan rettes til dem – telefon 228 65 500 eller e-post oef@obos.no. Oppgi at det gjelder Sameiet Hovinenga s. nr 7877, ditt  kundenr, seksjonsnr og adresse.

Q: Jeg har mistet/trenger en ekstra nøkkelbrikke eller nøkkel.

A: OBOS administrerer bestilling av nøkler / nøkkelbrikke / garasjeportåpner. Bestill via hjemmesiden. Beboer faktureres direkte fra OBOS. 

Q: Heisen står. Hva gjør jeg?

A: Står du inne i heisen? Da trykker du på alarmknappen og får kontakt med Schindler heis, som er heisleverandøren. Hvis heisen står når du skal bruke den må du kontakte Styret.

Q: Jeg ønsker å leie en parkeringsplass. Hva gjør jeg?

A: Forhør deg med naboer som eventuelt har parkeringsplass til utleie. Dette kan gjøres privat og må ikke godkjennes av Styret. Tips: Legg ut melding på Sameiets Facebookgruppe: "Sameiet Hovinenga".

Q: Hvor bestiller jeg postkasseskilt?

A: Postkasseskilt kan bestilles gjennom leverandør av postkassene; Servicegruppen.

Det er fremforhandlet en avtale om pris på 145,- pr. skilt inkludert moms og porto. Beløpet betales direkte til Servicegruppen. 

For bestilling sendes ønsket navn på postkassen til:

skilt@servicegruppen.no

Husk å skrive "Bestilling Hovinenga - Avtalt pris 145,-" i emnefeltet.

Q: Solskjerming

A: Selvaag har valgt Markisebutikken Celcius som leverandør for utvendig solskjerming. 

Avtalen som er gjort sikrer at vi får kvalitetsprodukter til gode priser.

Styret har besluttet at vi forholder oss til avtalen og at utvendig solskjerming i Sameiet bestilles gjennom Celcius, og at samme fargekode benyttes. Celcius vet hvilken fargekode som gjelder for Hovinenga.

Kontaktinformasjon til Celcius:

Telefon: 815 20 033
E-post: kundeservice@celcius.no

Til orientering er det ikke tillatt med markiser i Sameiet Hovinenga. I prosjektet er det tenkt bruk av screens der det lar seg gjøre i tillegg til eksempelvis parasoller på private balkonger / terrasser.

Det skal ikke under noen omstendigheter borres i teglstein / fasade.

Strøm ved ettermontering av screens der det ikke er allerede er klargjort for strømuttak:

Det skal bores fra innsiden og ut til innsiden av karmen. Det må ikke bores i teglsten. Etter boring skal det tettes igjen i henhold til TEK10. Det må være ordentlig tett etter arbeidet da det må kunne bestå en trykktest. På utsiden der kabelen kommer ut skal det legges en svart kanal som skjuler kabler etc.. Kanalen skal festes langs karmen der boringshullet kommer ut. Ta kontakt med styreleder ved usikkerhet, så sikrer vi at fasade blir seendes lik ut, uavhengig av hvilken elektriker som benyttes.

Rett Elektro AS har gjennomført arbeider for flere beboere og vet hvordan dette skal gjøres. De kan kontaktes på: post@rettel.no / 472 33 337

 

Q: Hva gjør jeg dersom jeg skal leie ut boligen?

Ved utleie av bolig OBOS informeres for å oppdatere beboerliste med korrekt kontaktinformasjon. Send informasjon til oef@obos.no, med kopi til hovinenga@gmail.com.

 

Q: Installering av ladestasjon

Ved ønske om å ladestasjon til lading av EL-bil må dette søkes om skriftlig og godkjennes av Styret i forkant av tilbudsinnhenting. NB! Dersom det godkjennes av Styret må Installatøren benyttes. Pris for ladestasjon er pr. nå 28.000,-. I tillegg kommer et oppkoblingsgebyr som går til sameiet for å dekke deler av investeringskostnaden sameiet har påtatt seg. Oppkoblingsgebyret er ikke fastsatt på nåværende tidspunkt da det avhenger av sluttprisen sameiet betaler for trekking av kabler og tilrettelegging, men det er beregnet til å være omtrentlig 5 000,-.

Det kan påløpe ytterligere kostnader dersom parkeringsplassen det ønskes ladestatsjon til har behov for ytterligere tilrettelegging etc.. Men dette vil Installatøren avdekke i forkant av påbegynte arbeider slik at alle kan forholde seg til en totalsum i forkant av bestilling.

Ladestasjon som skal installeres heter Zaptec og kommer med Type2 uttak, det er ikke tillatt å montere andre type ladestasjoner fra andre leverandører eller benytte annen elektriker enn Installatøren til dette arbeidet da Styret ønsker å holde fellesarealer / garasjeanlegg innenfor en gitt ramme.

 

Q: Gjesteparkering

Gjesteparkering for Hovinenga er i P-huset på Intility Arena. 

  • Gjesteparkering: Kun gyldig i P-huset på hverdager 17-07, Lør & Søn 00-24.
  • P-huset har for øvrig følgende åpningstider: Alle dager 06-24, dvs kjøretøy kan ikke hentes utenom nevnte tidsrom.
  • Gjesteparkering gjelder ikke på kampdager for Vålerenga Fotball eller ved andre større arrangement, dette blir annonsert med egne skilt ved innkjøring til P-huset senest dagen i forveien.
  • Gjester til Sameiet Hovinenga oppnår rabattert parkering ved å taste inn riktig kode på p-automat. Koden fås ved henvendelse til beboer i sameiet.
  • Parkeringspris: Hverdag 17-07 = kr 20,-/ time, kr 100,- for hele perioden (ordinært kr 250,-).
  • Parkeringspris: Lørdag 00-24 = kr 20,-/ time, kr 100,- for hele perioden (ordinært kr 250,-).
  • Parkeringspris: Søndag 00-24 = kr 20,-/ time, kr 100,- for hele perioden (ordinært kr 250,-).

For oppdatert kode sjekk Sameiets Facebookgruppe.